Invisalign®

Behandelingen bij Tandgenoten

Invisalign®Invisalign® is een onzichtbare en uitneembare beugel die bestaat uit een doorzichtig plastic hoesje dat over de tanden wordt geschoven. Door steeds nieuwe hoesjes in te doen zullen stap voor stap uw tanden en kiezen steeds verder verschuiven naar de gewenste positie. Aan de hand van eerste afdrukken wordt er samen met u middels ontwerpsoftware een gewenste eindpositie van de tanden opgesteld.

Zodra u akkoord bent met het behandelplan kunnen de aligners besteld worden. Deze zijn genummerd en kunt u zelf iederen week wisselen voor de volgende. Het aantal aligners dat per behandeling nodig is varieert per persoon. Voor een volledige behandeling zijn er globaal 14-35 aligners nodig voor zowel de boven- als onderkaak. Bij aanvang van de behandeling, bent u op de hoogte van de behandelduur. Om tot het voorgestelde resultaat te komen worden de aligners dag en nacht gedragen, uitgezonderd bij de maaltijden en bij het tanden poetsen. Dit komt neer op 22 uur per dag. U komt op maandelijkse controle om de vooruitgang van de behandeling op te volgen.

Voor meer informatie over deze methode, kijk op www.invisalign.com Uiteraard kunt u ook naar de praktijk bellen voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden bij u te bekijken en te bespreken.