Over Ons

We heten u van harte welkom in onze nieuwe, moderne praktijk!

Welkom bij Tandgenoten!


We heten u van harte welkom in onze nieuwe, moderne praktijk in Houten die is opgericht in 2016. Er heerst een open, vriendelijke en gastvrije sfeer in de praktijk. We zien uw bezoek aan Tandgenoten als een moment dat we zo aangenaam mogelijk willen maken voor u. U voelt aan alles dat u als patiënt bij Tandgenoten volledig op nummer 1 staat. We nemen de tijd om goed uit te leggen hoe de eventuele behandelingen in zijn werk gaan en voeren deze behandeling tijdens een vervolgafspraak met toewijding uit. Een tandheelkundige behandeling is voor de meeste patiënten (gelukkig) geen dagelijkse bezigheid. Vanzelfsprekend begeleiden wij u daarom graag gedurende dit traject van de start van een behandeling tot en met eventuele nazorg.

Om het wachten op uw behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we een wachtruimte gecreëerd die warmte uitstraalt en waar u in alle rust een tijdschrift kunt lezen. Voor de kleintjes is er een touchscreen aanwezig waarop velerlei spellen te spelen zijn. Niet alleen kunnen zij zich hier prima op vermaken, tevens heeft het een goed educatief karakter waarbij er een beroep wordt gedaan op hun ruimtelijke inzicht en reactievermogen. We hebben inmiddels ook al enige volwassenen bij het apparaat vandaan moeten halen :).

De praktijk van Tandgenoten is centraal gelegen in Houten en perfect bereikbaar met zowel de auto (gratis parkeren) als openbaar vervoer. Winkelcentrum Het Rond met het treinstation ligt op 300 meter afstand. De bushalte ligt op slechts 100 meter afstand van de praktijk.


Controle en behandeling


Een goede staat van het gebit is belangrijk voor de algemene gezondheid. Geregeld wordt onderschat welke invloed een slechte staat van het gebit kan hebben op het algeheel welbevinden. Door middel van periodieke controles en eventuele behandelingen houden we samen met u uw tanden en kiezen in topconditie. We coachen u daar graag bij en geven u tips hoe u het beste voor uw tanden kunt zorgen. Na het melkgebit krijgen we nog maar één kans om onze tanden zo goed mogelijk te behouden. Ons team van tandartsen en mondhygiënistes ondersteunt u zo goed mogelijk om het beste resultaat te bereiken en te behouden.


Moderne apparatuur


Bij Tandgenoten maken we gebruik van hoogwaardige, moderne apparatuur. De ergonomische stoelen zorgen ervoor dat u uiterst comfortabel plaats kunt nemen. Indien de gebitssituatie er na uitleg om vraagt dat ‘de boor’ eraan te pas moet komen, beschikken we over de nieuwste versie daarvan met de meest geluidsarme boren in hun klasse. In combinatie met onze deskundigheid bent u hierbij verzekerd van een optimale behandeling. De ouderwetse grijze amalgaamvullingen worden door ons niet meer gelegd. Zo lang deze goed zitten, behouden we ze graag. Zodra ze echter aan vervanging toe zijn door breuk of slijtage, worden ze onder een rubberen lapje verwijderd, zodat u de kleine partikels ervan niet doorslikt. Vervolgens wordt de tand of kies weer netjes gerestaureerd met een stevige witte vulling.


Ook voor de kleintjes


Met toewijding behandelen we ook (jonge) kinderen en motiveren ze om hun tanden goed te onderhouden. De focus ligt daarbij vandaag de dag meer op preventie dan vroeger. Door de kinderen in een vroeg stadium te betrekken bij een goede staat van hun eigen tanden worden ze zich bewust van goed onderhoud en raken ze vaak geweldig gemotiveerd! Dit motiveert ons weer vervolgens weer om bij andere kinderen hetzelfde traject te volgen.


Professionele aanpak


Ons team van tandartsen, mondhygiënisten en assistentes bestaat uit toegewijde, ervaren medewerkers die als geen ander weten hoe ze u op uw gemak kunnen stellen en u professioneel kunnen behandelen. Voor wat betreft, orthodontie, kaakchirurgie en implantologie werken we samen met de beste specialisten in Houten en omgeving. We begeleiden u daarin uiteraard van begin tot eind.


Afspraak afzeggen


Indien u een afspraak door omstandigheden wenst te annuleren, verzoeken we u dit minimaal twee werkdagen van tevoren te doen. Zodoende kunnen we een andere patiënt benaderen om in die vrijgekomen tijd behandeld te worden. Indien u korter van tevoren afbelt, zijn we genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Annuleringen die per e-mail worden gedaan, worden niet in behandeling genomen.

Uw gegevens


U bent er als patiënt voor verantwoordelijk dat de praktijk over de juiste gegevens beschikt met betrekking tot uw NAW-gegevens, verzekeringsgegevens, contactgegevens etc. Bij een verhuizing of een wijziging van tandartsverzekering vernemen we dit gaarne bijtijds, zodat o.a. de afhandeling van de factuur goed kan verlopen.


Privacyreglement en geheimhouding


Wij verwerken medische gegevens van onze patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In onze privacyverklaring kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in de privacyverklaring opgenomen welke rechten u hebt. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u contact opnemen met M. Boshart via info@tandgenoten.nl


Download privacyverklaring


Niet tevreden?


Mocht het ondanks onze inspanningen voorkomen dat u gevoelsmatig niet naar volle tevredenheid behandeld bent? Laat het ons dan weten en vraag een gesprek aan met de tandarts of mondhygiëniste die u behandeld heeft. Tijdens dit gesprek komen we ongetwijfeld tot antwoorden op de vragen die u heeft en kunnen we gezamenlijk tot een bevredigende oplossing komen. Mochten we er samen onverhoopt toch niet uit komen, dan kunt u telefonisch advies inwinnen bij het Telefonisch Informatie Punt (TIP). Het TIP is opgericht door de beroepsorganisatie KNMT. Mocht ook dit niet leiden tot een bevredigende oplossing, dan kunt u gebruik maken van de ANT klachtenregeling, waarbij de praktijk is aangesloten. Daarbij zijn er twee mogelijkheden, namelijk bemiddeling en formele klachtbehandeling, resulterend in een uitspraak.

Bij uw eerste bezoek aan Tandgenoten wordt u gevraagd een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Vervolgens vragen wij u om ons tijdens vervolgbezoeken op de hoogte te houden van wijzigingen in uw gezondheidssituatie of medicijngebruik. Met name eventueel gebruik van bloedverdunners, bisfosfonaten en insuline hebben onze interesse in verband met hun interactie met tandheelkundige behandelingen.